Christian Klien en Marko Asmer zullen aankomend seizoen de testcoureurs zijn van BMW-Sauber. Marko Asmer testte deze winter al eerder voor het team, de aanstelling van Klien komt als een verrassing.

Asmer won afgelopen seizoen de titel in de Britse Formule 3, Klien was testcoureur bij Honda F1. Theissen verklaart de keuze: We wilden graag een testcoureur met enige ervaring, in die zoektocht kwamen we uit bij Klien. Daarnaast zochten we een jong talent, dat is Marko Asmer geworden.

Klien: Ik ben erg blij, omdat ik in 2008 deel uit mag maken van dit geweldige team, daarnaast blijf ik in de F1.

Asmer: Het team heeft me erg prettig verwelkomd, we kunnen goed met elkaar over weg. Ik voel me goed bij BMW en ben erg dankbaar voor deze kans.

Klien wilde aanvankelijk gaan racen in de DTM, of dat met deze aanstelling van de baan is blijft nog even onduidelijk. Wel lijkt de Oostenrijker zijn dienstplicht te ontlopen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!