Ze hadden mij eerst moeten contacteren, reageert Mosley. Vanochtend hebben de teams [url=http://www.f1pits.net/nieuws/constructeurs_reageren_op_mosley]een gezamenlijk persbericht de wereld in gestuurd[/url] waarin ze vragen aan de FIA om de juiste conclusies te trekken. Mosley gaat niet akkoord met de manier waarop ze gehandeld hebben.

Aan het persbureau Reuters vertelde hij: Ik kan BMW en Mercedes volledig begrijpen dat ze afstand willen nemen van wat er gebeurde, gezien hun rol voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben deze publicaties dan ook terecht als beschamend omschreven.

Het jammere is dat ze mij daar niet eerst over hebben aangesproken, om te vragen of de inhoud al dan niet de waarheid was. Ik twijfel dan ook niet dat de FIA hierop zal reageren, en natuurlijk zal de krant in kwestie dit niet ongestraft aan zich voorbij kunnen laten gaan. Max Mosley heeft al laten verstaan dat hij gerechtelijke stappen zal ondernemen tegen [i]News of the World[/i], de Britse roddelkrant die het beruchte filmpje online zette.

By peter