Sheikh Salman Bin Hamad Al-Khalifa, de kroonprins van het koninkrijk Bahrein, heeft FIA-voorzitter Max Mosley vriendelijk verzocht niet naar zijn land te komen. Normaal zou Mosley de race bijgewoond hebben, maar een woordvoerder vertelde dat hij die reis aan zich voorbij laat gaan. Officieel luidt het dat Mosley wegens gerechtelijke redenen niet naar Bahrein kan.

De krant [i]The Times[/i] schrijft echter dat het de kroonprins was die Mosley vroeg niet naar Bahrein te komen om de concentratie van de aanwezigen op de race te houden. Of die brief voor of na de beslissing van de FIA kwam is niet zeker.

Volgens [i]The Times[/i] gaat de brief als volgt:Gezien de omstandigheden neem ik aan dat je aan het nadenken bent of je al dan niet de Grand Prix zult bijwonen hier in Bahrein, komend weekend.

Ik voelde me daarom verplicht om aan de positie van Bahrein en zijn volk te denken. Het belangrijkste is het succes van het evenement, wat ons allen aangaat; het Koninkrijk Bahrein, Formule 1 en zijn toeschouwers. De concentratie zou daarom bij de race moeten liggen.

Met veel spijt meld ik dan dat, gezien de omstandigheden, het uitermate ongepast zou zijn als je dezer dagen naar Bahrein zou komen.

By peter