BMW en Mercedes hebben zich geuit over het gedrag van Max Mosley. Eerst wilden de teams geen commentaar geven over het intussen beruchte filmpje van de FIA-voorzitter, maar vandaag hebben ze een gezamenlijk persbericht de wereld in gestuurd.

De inhoud van het filmpje is ronduit beschamend te noemen. Als bedrijf willen we daar absoluut niets mee te maken hebben. Dit incident raakt Max Mosley op persoonlijk vlak en als voorzitter van de FIA, de overkoepelende motorsportorganisatie. De gevolgen ervan gaan dan ook ver buiten de grenzen van de autosportindustrie. Wij wachten dan ook op een reactie van de FIA.

Na BMW en Mercedes heeft ook Toyota een persbericht de wereld in gestuurd. Het is ronduit beschamend te noemen. Toyota Motorsport keurt dit gedrag absoluut niet goed. Het kan aanzien worden als het beschadigen van de reputatie van de Formule 1. En het kan zeker aanzien worden als racistisch en antisemitisch gedrag. Personen met een status als voorzitter van eender welke sport of eender welk bedrijf, en daar hoort de autosport ook bij, moeten hun gedrag ook aanpassen aan de hoge standaarden. Wanneer alle feiten in deze zaak bekend zijn moet de FIA hun conclusie trekken over de positie van Max Mosley.

Daar sluit ook Honda zich bij aan. Zij zijn vooral bezorgd dat het statuut van de Formule 1 beschadigd is geraakt. Het is noodzakelijk dat personen in de bevoegdheid die Mosley draagt zich er ook met respect en integriteit naar gedragen. Het Honda Racing F1 Team is dan ook uiterst teleurgesteld in het recentelijk gedrag van Meneer Mosley en we zijn dan ook bezorgd dat de reputatie van de Formule 1 en al zijn deelnemers beschadigd is. We vragen de FIA dan ook om de conclusie te trekken aangaande de positie van Meneer Mosley en we zijn er zeker van dat ze de juiste beslissingen gaan nemen.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *