Juan Pablo Montoya heeft voor het eerst van zich laten horen sinds hij aankondigde dat hij de Formule 1 zou verlaten en de overstap zou maken naar de Amerikaanse NASCAR-klasse. De Colombian zei dat hij zich verveelde bij McLaren.

Ik vond het saai en genoot niet meer van de races, aldus Montoya in de Colombiaanse krant El TiempoIk heb goede tijden beleefd in de Formule 1 en heb er bijna al mijn doelen bereikt, behalve het kampioenschap winnen. Ik besefte dat mijn kansen om dat te doen minimaal waren. Mijn kansen om wereldkampioen te worden bij McLaren waren heel klein.

Het is niet echt leuk om altijd te vechten om vijfde te eindigen, vervolgde hij. Ik wou een nieuwe uitdaging, en die heb ik gevonden in de NASCAR. Het zal een nieuwe ervaring zijn voor mij, zeker omdat het veel mee racen is. NASCAR is een andere wereld.

Er rest nog één mysterie. Hoe is het gegaan toen Montoya en teambaas Ron Dennis overeenkwamen om de samenwerking onmiddellijk stop te zetten? Het gesprek duurde ongeveer 20 seconden, zei Montoya. Hij had niets te zeggen en wou niet meer dat ik nog reed omdat ze dachten dat ik niet meer helemaal geconcentreerd zou zijn op de Formule 1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *