Toyota heeft vandaag bevestigd dat het de GPMA (Vereniging van Grand Prix-fabrikanten) zal verlaten. Toyota, één van de vijf stichtende leden van de vereniging, gelooft dat de GPMA haar oorspronkelijke doelen heeft bereikt, vooral in het opzicht van het Memorandum of Understanding dat onlangs getekend is met de Bernie Ecclestone, de eigenaar van de commerciële rechten van de F1, voor de seizoen 2008 tot en met 2012.

Toyota is altijd van mening geweest dat de fundamentele rol van de GPMA is om constructieve bijdragen te leveren om advies te geven met het oog op het beschermen van de Formule 1 als top van technische innovatie. Toyota vindt echter dat de GPMA zich momenteel meer concentreert op operationele details dan op het strategische vooruitzicht op de toekomstige technologie in de Formule 1.

Daarom zal Toyota uit de GPMA stappen om de activiteiten die de meerderheid van de andere leden misschien willen doorztten, niet te belemmeren.

Desondanks erkent Toyota de rol van de GPMA volledig en zal het team open blijven staan voor dialoog en samenwerking in de toekomst. Mocht de algemene situatie veranderen, dan zal Toyota overwegen om op dat moment terug lid te worden van de GPMA.

Toyota bevestigt opnieuw hun toewijding op lange termijn aan de Formule 1, tot 2012. Deze toewijding wordt onderstreept door Toyota’s huidige levering van motoren aan Midland en hun toekomstige toewijding om motoren te leveren aan Williams F1 voor de komende drie jaar. Toyota gelooft dat het leveren van motoren aan privéteams een centrale pillaar zou moeten zijn in de doelen van de fabrikanten in de Formule 1.

Teamdirecteur Tsutomu Tomita verklaarde: We appreciëren de bijdrage van de GPMA tot nu, maar nu is het belangrijk voor ons om onze energie ergens anders in te steken en ons te concentreren op onze eigen sportieve ontwikkeling. Toyota’s standpunt is in het verleden al uitgelegd: we willen de F1 behouden als de top van de motorsport, de technische uitdaging behouden door geen onnatuurlijke restricties op te leggen op de techologie die gebruikt wordt om een F1-wagen te ontwikkelen, en de fans blijven aantrekken en hen spanning aanbieden en, belangrijk, een positieve houding aan te nemen tegenover onafhankelijke teams door hen technische hulp te bieden en motoren te leveren. Tegelijkertijd kunnen we niet vergeten dat alle wagenfabrikanten aanzienlijke investeringen doen om de globale omgeving te beschermen en dat F1-fabrikanten actief concrete technische regels zouden moeten voorstellen die de FIA in deze richting leiden.

Persbericht ToyotaF1

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *