Kimi Räikkönen heeft zich verontschuldigd voor het pitstopincident. Bij zijn tweede stop vertrok hij veel te vroeg en reed daarbij één van de pitcrew omver terwijl die nog aan het bijtanken was. De man kwam er gelukkig van af met ‘maar’ een beenbreuk, iets wat veel erger kon zijn.

Er valt niet veel over te zeggen, vertelt Räikkönen. Ik vertrok te vroeg. Het is mijn fout en jammer genoeg reed ik de man die aan het bijtanken was omver. Räikkönen viel terug van een vierde naar een zesde plaats, maar nog voor het einde van de race plofte zijn motor. Door die opgave staat hij nu dertien punten achter WK-leider Lewis Hamilton en zeven achter teamgenoot Felipe Massa.

Ik ben OK. Het was geen leuk weekend maar dat is niet de eerste keer, gaat de Fin verder. We staan wat achter in het kampioenschap maar als we alles terug in orde krijgen denk ik dat ik een goede kans maak om terug te komen. We moeten het terug zo krijgen zoals we willen en opnieuw proberen. Vooral de kwalificatie vormt een probleem.

Ik denk dat we nog een goede kans maken, maar we moeten doen wat we kunnen de volgende races en dan zien we wel waar we staan. We weten waar het probleem zit maar we hebben nog niets gevonden wat we er aan kunnen doen. Hopelijk kunnen we er tijdens de volgende tests aan werken en het probleem doen verdwijnen. Als we een goede kwalificatie kunnen rijden zou het al veel helpen.

By peter