Het had niet veel gescheeld of niet Lewis Hamilton maar Pedro de la Rosa zat in de McLaren voor de race. De Engelsman kwam deze week aan in Valencia met een verkoudheid die naarmate het weekend vorderde alleen maar erger werd. Zaterdagochtend kwam daar nog eens een pijn in de nek bij. “Het was een miserabel weekend,” verteld Hamilton.

“De hele tijd dat ik hier was had ik zo goed als elke dag vrij veel koorts, en bijgevolg ook niet genoeg energie. Ook met mijn nek had ik problemen, dus ik was bijna niet aan de race gestart. Gelukkig was de pijn in mijn nek vrij snel weg. Ik was zaterdag al voor vijf uur wakker en mijn nek deed geweldig veel pijn. Gelukkig heeft mijn trainer me door het weekend geholpen. Ik kon bijna niet rechtstaan van de pijn en moest pijnstillers nemen om gewoon nog maar op te staan. Nog voor de laatste vrije training had ik er geen last meer van. Het is jammer voor Pedro, hij keek er naar uit om nog eens te racen. Je kan je dus wel inbeelden dat ik best wel tevreden ben met die tweede plaats.”

Of die nekpijnen hem in de toekomst nog parten zullen spelen? “Nee, het zal geen grote problemen meer opleveren. Het had waarschijnlijk iets te maken met het kussen en mijn slaaphouding, want het was alleen bij het opstaan. Nadien heb ik er geen last meer van gehad.”

By peter