Ron Dennis zal zijn rijders vanavond laten strijden om de overwinning, zolang dat de ambities van McLaren maar niet schaad. Vanaf het moment dat het team zeker wil zijn van de volle buit zal de uitslag bevroren worden.

We zijn altijd eerlijk en we proberen dat altijd te tonen, en dus zullen we dat ook [vanavond] doen. De pole is altijd een goede uitgangspositie en het wordt een goede race. Hopelijk gebeurt er niets dwaas!

Ze zullen zonder beperkingen mogen racen, tot op het punt dat het volgens ons strategisch belangrijk is om onze posities te beschermen.

Tot nu toe is de rijder die als eerste de eerste bocht uitkwam ook altijd de winnaar geweest. Als Fernando Alonso vanavond na de tweede pitstops achter Hamilton zit dan zal hij aan het kampioenschap denken.

Morgen zijn er 65, 66, 70 ronden? Als ik niet op de eerste plaats lig en ik vecht niet met een Ferrari of een BMW, dan zal ik niets riskeren. Ik heb die acht punten nodig. Het kampioenschap wordt in Brazilië pas beslist, niet hier.

Heeft Alonso nog advies voor Hamilton?

Niet echt, misschien niet al te agressief zijn in de eerste bocht en mij voorbij laten!

Nick Heidfeld vroeg Hamilton of hij voor hem hetzelfde wou doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter