McLaren heeft opgelucht gereageerd na de uitspraak in de spionagezaak die door Ferrari was aangespannen. Het Britse team werd wel schuldig bevonden, maar een straf bleef uit. McLaren is erg blij met de uitspraak.

Het team uit Woking gaf de volgende verklaring:

McLaren is opgetogen dat de WMSC geen alternatief had dan te oordelen dat er sprake was van een technische overtreding, aangezien een indivudu thuis de beschikking had over bepaalde informatie, zonder dat het team wist of dit goedkeurde. McLaren kijkt nu uit naar het vervolg van beide kampioenschappen, één van de spannendste sinds jaren.

Teambaas Ron Dennis verklaarde in hetzelde statement:

Er bestaat geen twijfel over dat de afgelopen 24 dagen enorm zwaar zijn geweest. We waarderen enorm de steun van onze sponsoren en fans. We willen laten zien dat we vooruitgang kunnen boeken, en dat we echt onschuldig zijn.

Nu hebben we als doel beide kampioenschappen winnen. Daarop richten we ons in het tweede deel van dit seizoen.

Ook beide coureurs, die bij een eventuele straf punten konden verliezen, reageerden enorm opgelucht met de uitspraak.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!