De Wereld Motorsport Raad oordeelde dat McLaren onwettig in het bezit was van documenten van Ferrari maar kon zonder bewijs dat die documenten ook effectief gebruikt zijn geen straf toekennen. Als dat bewijs wel opduikt krijgt het team een hoge rekening gepresenteerd en wordt het uitgesloten uit het kampioenschap.

De Wereld Motorsport raad kwam tot de conclusie dat Vodafone McLaren Mercedes in het bezit was van vertrouwelijke informatie van Ferrari. Het team heeft daardoor artikel 151c van de International Sporting Code geschonden.

Er is echter onvoldoende bewijs dat deze informatie ook werd gebruikt om het FIA Formule 1 kampioenschap te beïnvloeden, daarom leggen we geen straf op.

Als er in de toekomst wordt vastgesteld dat de informatie van Ferrari toch werd gebruikt om het kampioenschap te beïnvloeden zullen we Vodafone McLaren Mercedes opnieuw voor de WMR roepen. Het team riskeert dan een uitsluiting uit de kampioenschappen van 2007 en 2008.

De WMR zal Mr. Stepney en Mr. Coughlan oproepen om hen te vragen waarom zij niet voor een lange periode uit de internationale motorsport zouden moeten worden verbannen. De WMR heeft het gerechtelijke departement van de FIA met deze zaak belast.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter