McLaren heeft besloten om in beroep te gaan tegen haar puntenstraf in de Grand Prix van Hongarije. Het team kreeg geen punten voor het constructeurskampioenschap vanwege het pitsstopincident tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton in de slotfase van de kwalificatie op de Hungaroring. Tijdens die kwalificatie hield regerend wereldkampioen Fernando Alonso zijn teamgenoot Lewis Hamilton op zodat die geen tijd meer had om nog een snelle ronde te rijden.

De stewards bestraften Alonso, die de pole-position had behaald, door hem vijf plaatsen terug te zetten op de grid. Ook McLaren werd bestraft door hen geen constructeurspunten toe te kennen tijdens de Hongaarse Grand Prix. Door de zege van Hamilton en een vierde pplaats van Alonso misliep het team vijftien punten. Ondanks de puntenstraf blijft McLaren aan de leiding in het constrcteurskampioenschap met 138 punten. Ferrari heeft 19 punten achterstand.

Een datum voor de zitting bij de Court of Appeal (ICA) is nog niet bekend. Naast de dus nog nader te plannen zitting bij de ICA in Parijs, moet McLaren zich melden op 13 september in de spionagezaak.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!