Het hoger beroep in de spionagezaak zal plaats vinden op 13 september in Parijs, dat heeft de FIA bekend gemaakt. Alle teams mogen aanwezig zijn bij de hoorzitting om hun zegje te doen, en ook de pers is uitgenodigd om het belang van ‘transparantie’ in deze zaak te benadrukken.

McLaren werd wel schuldig bevonden door de World Motor Sport Council (WMSC) van het in bezit hebben van vertrouwlijke informatie van Ferrari, maar gaf hiervoor straf bleef omdat zij oordeelde dat er te weinig bewijs was dat McLaren die informatie ook heeft gebruikt. Daar was Ferrari het niet mee eens en en teambaas Jean Todt vroeg de Italiaanse autosportbond een brief te schrijven naar FIA- voorzitter Max Mosley, deze besloot om de zaak opnieuw te laten voorkomen. Bij deze tweede hoorzitting zal ook Ferrari zijn kant van het verhaal mogen doen, dat zou bij de eerste hoorzitting niet gebeurd zijn.

In een persbericht benadrukte McLaren dat de FIA is gezwicht voor de misleidende campagne van Ferrari en de druk van de Italiaanse autosportbond omde beslissing die werd gemaakt door de WMSC te herzien. De Britse renstal voegde er aan toe alle vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!