Volgens een anonieme bron binnen de Britse krant The Times zal de Spanjaard op het einde van het huidige seizoen McLaren verlaten. De Spanjaard heeft bij het team uit Woking een contract tot eind 2009. Alonso zou zich niet volledig gesteund voelen door zijn eigen team en oontgoocheld zijn omdat hij niet als eerste rijder wordt behandeld.

Het pitsincident tijdens de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix was de druppel die de emmer deed overlopen. Alonso wil sindsdien niet meer met zijn teamgenoot (Hamilton, red.) praten. De Britse teambaas benadrukt er nochtans op dat hij zijn uiterste best doet om gelijke kansen te creëeren voor zijn beide coureurs, maar hij lijkt echter veel moeite te hebben om beide kemphanen ervan te overtuigen. Vooral de tweevoudig wereldkampioen zou het gevoel hebben dat zijn Britse teamgenoot een voorkeursbehandeling krijgt omdat het team ook Brits is en zou na de race op de Hungaroring de nummer één status binnen het team hebben opgeïst.

Teambaas Ron Dennis lijkt geen moeite te hebben met een vervroegd vertrek van de tweevoudig wereldkampioen: Er werd hem verteld dat hij vrij is om te gaan, Ron (Dennis, red.) is erg kwaad op hem en ook op Hamilton. zegt een aonieme bron in The Times. Of de Britse teambaas echt zo gul zal zijn om een toptalent gratis weg te schenken aan de concurrentie valt nog maar af te wachten.

Indien Alonso daadwerkelijk vertrekt bij McLaren lijken Renault en BMW-Sauber de enige opties voor hem. Renault wil zijn coureur die twee wereldtitels behaalde met hen maar al te graag terug en ook BMW-Sauber toont grote interesse in de diensten van Alonso.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *