Robert Kubica was zondag de eerste Pool die deelnam aan een F1-race. De BMW-rijder verving Jacques Villeneuve en deed dat heel goed: hij finishte achtste en pakte zo meteen een punt, maar achteraf werd zijn wagen te licht bevonden en hijzelf gediskwalificeerd.

Maar teamgenoot Nick Heidfeld deed nog beter en pakte het eerste podium voor BMW-Sauber. Op de vraag of hij zich daardoor niet onder druk gezet voelt, antwoordt Kubica van niet: hij heeft liever een competitievere teamgenoot dan iemand die je gemakkelijk kan verslaan.

Natuurlijk geeft je teamgenoot je een idee van de snelheid van de wagen, maar het is ook waar dat een goede teamgenoot je zal pushen, aldus Kubica. Je pusht jezelf en hij pusht jou en dat helpt de ontwikkeling van de wagen, dus is het echt belangrijk om een goede teamgenoot te hebben.

De Pool zou er zelfs niet mee inzitten om nog een stapje hoger te gaan: Ik ben niet bang om Alonso of Schumacher als teamgenoot te hebben. Hiermee wil hij zijn huidige teamgenoot natuurlijk niet beledigen, dus voegde hij er snel aan toe: Maar we hebben Nick die heel ervaren en snel is, dus dat zit echt goed.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *