Vandaag heeft het Belgische team dat vanaf donderdag deelneemt aan het Wereldkampioenschap Indoorkarting, de eerste trainingsrondjes afgelegd op het circuit van F1 Race Factory in Phoenix.

Hoewel de zaal momenteel nog is opgesplitst in 2 apparte banen, was het toch belangrijk om al eens kennis te maken met de ondergrond en de karts. De eerste rondjes waren nog wat aarzelend, vooral omdat nog niet alle karts op punt zijn gezet voor het kampioenschap, en er dus bij sommige redelijk grote verschillen op zitten. Maar naargelang de dag vorderde, werd stilaan duidelijk dat de Belgen hun mannetje zullen staan.

Er werd samen getraind met een aantal Brazilianen, een Nieuw-Zeelander en zelfs enkele lokale piloten die het circuit reeds door en door kenden. Toch was onze eigenste Mathias Grooten de enige die zich voor beide circuits in de top-10 van de maand wist te klasseren. Ook de naam van Bart Van de Vel prijkt momenteel op de top-lijst van 1 van de circuits.

De echte test volgt morgen, als er zal getraind worden op de layout van het Wereldkampioenschap zelf.

William Watté

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter