Vandaag is het team Talent Promotion Belgium veilig en wel aangekomen in Phoenix, Arizona. Het team, bestaande uit 6 Belgische piloten en 2 begeleiders neemt vanaf donderdag 2 augustus deel aan het Wereldkampioenschap indoorkarten, maar is nu reeds vertrokken om alvast te wennen aan het tijdsverschil en de hoge temperaturen.

Vooral voor Robin Borremans was dit alvast een hele belevenis. Niet alleen was dit de eerste keer dat hij voet aan boord van een vliegtuig zette, bij de tussenlanding in Washington werd hij ook nog eens vriendelijk verzocht om even apart zijn bagage uit te laden voor een routine-controle. De rest van het team werd iets minder vriendelijk doorgepusht naar de bagage-recheck en handbagage screening.
Er werd even gevreesd dat het team het met een man minder zou moeten stellen, maar na een half uur werd ook Robin toegelaten tot “the land of the free”.

Gelukkig is de rest van de Amerikanen een stuk gemoedelijker, want om de haverklap wordt de groep, in dezelfde T-shirts en petjes, aangesproken over wat ze doen, en aangemoedigd om de wereldtitel binnen te halen. Een ambitie die zeker niet onmogelijk is, nu net ook is bekendgeraakt dat de wereldkampioen van vorig jaar, Alex Gumpenberger, dit jaar niet zal deelnemen.

Maar het blijft voorlopig nog gissen naar de sterkte van de tegenstand. Misschien komt er in het begin van de week al wat meer duidelijkheid, als het team alvast gaat trainen op het circuit in Phoenix.

William Watté

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *