Phoenix, 04/08/2007

De derde en laatste kwalificatie dag van het IKWC begon eigenlijk nog redelijk goed voor de Belgen. Daan Vanhamme kwam uit in de eerste race, vertrekkend vanaf plaats 5. Door strak te rijden, een goed getimede pitstop en op het einde sterk verdedigen, kon hij de race finishen als tweede.
Mathias, die gisteren de meeste plaatsen verloor, startte vandaag vanop de vierde plaats in de tweede race. Met een slecht sturende kart wist hij toch ook naar een tweede plaats aan de eindmeet te rijden en dat op minder dan 3 seconden van Faulhaber, de huidige leider in het klassement.
Vanaf de derde race begon het bergaf te gaan voor de Belgen. In deze wedstrijd mochten Robin vanop plaats 3 en Marc vanop plaats 5 starten. Beiden hadden echter karts waarmee ze niet tot het uiterste konden gaan, en Marc viel terug naar 6, Robin naar 7.
Het noodlot sloeg volledig toe bij Dave Singelee. Na 2 slechte karts in de 3 eerste heats, trok hij vandaag een kart die het geen vol uur uithield. En ook zijn reserve kart viel nog eens uit met mechanische pech. Drie karts op een race van 1 uur is van het goede teveel, en Dave eindigde dan ook veertiende en laatste. Voor hem is het kampioenschap jammer genoeg voorbij.
In de laatste heat van de dag kwam onze best geplaatste piloot, Bart Van de Vel uit. Hij had echter ook geen geluk met de lottrekking voor zijn kart, want de rem bleef soms hangen. Ondanks dit euvel kon hij toch nog een vierde positie afdwingen.

In het algemene klassement wordt het heel moeilijk om de Braziliaan Rodrigo Faulhaber nog van de titel te houden. In de finale start hij vanop pole, en heeft genoeg aan een vijfde plaats om zeker te zijn van de eindoverwinning.
Toch mogen de Belgen niet geheel ontevreden zijn want 5 van de 6 halen de finale-race op zondag, wat betekent dat ze behoren tot de top-25 in de wereld. Zelfs een podium-plaats is nog niet uit te sluiten als we zien hoe klein de onderlinge verschillen zijn qua punten, en hoe groot de verschillen qua karts.