Fernando Alonso is zijn controversiële pole positie kwijt, de stewards hebben hem na een lang beraad vijf plaatsen terug gezet op de grid. Nick Heidfeld zal daardoor naast polesitter Hamilton op de eerste rij starten. De schrapping is ook goed nieuws voor Kimi Raikkonen die meteen opschuift naar drie en dus de propere kant van de grid.

Alonso bleef de hele dag volhouden dat hij, ondanks een omhoog gehouden lollypop, orders van het team opvolgde.
Je hebt dit soort zaken al elf races bij ons gezien. Soms staan we tien seconden stil, soms 20 en soms 45 zoals de eerste van vandaag. Dat heeft alles te maken met het verkeer.

Teammaat Hamilton dacht er het zijne van.
Ik nam alle tijd om binnen te komen omdat het team me dat gevraagd had. Fernando was nog aan het pitten maar zou snel weer vertrekken. Op één van de schermen zag ik dat hij nog steeds binnenstond dus nam ik alle tijd. Ik zag de lollypop omhoog gaan en hij vertrok maar niet.

Ik zette de wagen in neutraal, wachtte en zag de klok verder tikken. Ik denk dat ik wel een halve minuut verloor.

Volgens Hamilton is er wel geen meningsverschil binnen het team, ze denken er gewoon elks het zijne van.

Ook McLaren wordt bestraft

McLaren zal morgen geen punten kunnen scoren voor het constructeurskampioenschap. De stewards geloven niet dat McLaren de waarheid sprak toen het team het pitincident probeerde op te helderen. McLaren mag wel in beroep gaan.

De volledige verklaring van de stewards

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter