Er hangt Fernando Alonso een straf boven het hoofd. De regerend wereldkampioen hield teamgenoot Lewis Hamilton duidelijk op tijdens de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix Prix van Hongarije, waarrdoor de leider in het kampioenschap geen tijd meer had om nog een snelle ronde te rijden. In zijn laatste vliegende ronde beroofde Alonso de pole-position van zijn teamgenoot.

Na de kwalificatie maakte de FIA bekend de bewuste pitstop te zullen onderzoeken. McLaren-teambaas Ron Dennis moet zich tegenover de stewards verantwoorden en daarnaast wil de FIA naar het radioverkeer luisteren tussen Alonso en zijn team.

Het incident kan vergeleken worden met de kwalificatie van Monaco vorig jaar. Toen probeerde Michael Schumacher de pole veilig te stellen door zijn wagen op het circuit te parkeren en een gele vlag te veroorzaken. De Duitser werd toen naar de laatste plaats teruggezet. Mogelijk hangt Alonso nu dezelfde straf boven het hoofd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *