Het ziet er naar uit dat de carri�re van Yuji Ide voorbij is. De 31-jarige Japanner kreeg er voor de race van San Marino al van langs door de bazen van Super Aguri, hij moest dringend beginnen presteren wou hij zijn zitje behouden. In de Curva Villeneuve, de tweede bocht van het circuit, duwt hij Christijan Albers van de baan. De Nederlander maakt daarbij een driedubbele koprol, Ide moet de pits in. Na een rondje of twee reed hij weer buiten om er een testsessie van te maken, maar die eindigde in de 23ste ronde.

Het gerucht ging na de race in de paddock dat de Japanner niet eens de Grand Prix van Europa haalt, binnen twee weken op de N�rburgring. Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda vertelde aan de Duitse televisiezender RTL TV de “de hoge bazen van de FIA zouden zijn superlicentie wel eens kunnen terugtrekken als hij zo blijft presteren. Hij geeft de Formule 1 geen goed imago.” Ide ontkende alle schuld van het ongeluk met Albers. “Ik denk niet dat ik te hard pushte. Albers smeet gewoon de deur dicht en ik kon zijn wagen niet ontwijken.”

De Engelse krant Times meent dat “Ide niet eens de race in Duitsland zal halen binnen twee weken.” Niemand die de Japanner zal missen mocht dat gebeuren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter