1. Michael Schumacher:
“Wat kan je anders zeggen dan fantastisch! We hadden een geweldig weekend na al het werk van de afgelopen weken. Vorige race maakten we een paar fouten en om hier te komen en deze prestatie neer te zetten – Ook al hadden we het een paar keer moeilijk, we waren zeer competitief. Iedereen duwde ons vooruit en je ziet wat we gedaan hebben.”

“Ik begon redelijk na m’n eerste stop en toen kwamen er problemen. De banden begonnen te korrelen maar de wagen kwam niet meer in orde. We moeten nu nakijken wat er aan de hand was. Het was een hele taak maar gelukkig wisten we van vorig jaar dat het hier moeilijk inhalen is. Je bestudeert wie er achter je zit en je maakt je klaar voor wanneer ze aanvallen.”

2. Fernando Alonso:
“Ik kwam snel terug in de buurt van Michael, maar het is hier bijna onmogelijk om in te halen zonder een fout van de andere. Michael maakte geen enkele fout en ik geraakte er niet voorbij. Ik ben toch tevreden, we hebben ons gekwalificeerd met meer brandstof en hadden toch nog een goede snelheid. Onder normale omstandigheden zouden we gewonnen hebben.”

“We probeerden een vroegere pitstop om Michael te passeren, maar het werkte niet. Misschien hadden we moeten wachten tot ik normaal moest binnenkomen. Ondanks dat zijn het acht punten en ik ben er blij mee.”

3. Juan Pablo Montoya:
“Het was goed, we hadden een snelle start maar toen kwam ik langs de binnenkant van Fernando vast te zitten. Hij zat dan weer vast achter een Honda. Ik moest dus van het gas en verloor een paar plaatsen.”

“We hebben al veel werk verricht de laatste weken en het gaat in de goede richting. Onze kwalificatie was niet zo goed als we verwacht hadden. We hadden een goede wagen om voor de overwinning te vechten maar toen ik op de derde plaats terecht kwam was ik al zo ver achter dat we enkel de wagen konden thuis brengen. Ik was gewoon rondjes aan het rijden om eerlijk te zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter