Dave Richards van prodrive twijfelt of een maximum budget wel veel effect zou hebben in de Formule 1. Max Mosley wil zo’n maximum budget invoeren om de kosten om een F1 team uit te baten onder controle te houden. Enkel aan de motoren, rijders en marketing zouden de teams nog onbeperkt veel geld mogen uitgeven.

Ik zou graag teruggaan naar de vroege jaren negentig. Toen hadden alle F1 teams een turnover van twee tot drie miljard Euro. Ik zal zeer teleurgesteld zijn als we daar zelfs de helft niet van halen.

Ik denk niet dat een maximum budget zal werken. Ik heb het al in actie gezien in Australië en daar hebben ze het snel weer aan de kant geschoven.

Een maximum budget is een poging om slechte technische regels te verdoezelen. Met fatsoenlijke technische controles zou je de kost van de Formule 1 terug op een aanvaardbaar niveau kunnen brengen. Ook aanpassingen aan de sportieve regelgeving zouden hierbij helpen.

Het lijkt wel op een overheid die terug vat probeert te krijgen op een situatie met maatregels die ongepast zijn. Op het eind van de dag moet je ervoor zorgen dat iedereen met gelijke wapens kan strijden. Aan de vrije markt kan je namelijk niets veranderen.

Richards liet in het interview met Autosport ook verstaan dat hij Prodrive niet op de grid zal brengen tenzij klantenwagens worden toegelaten. Zelf alles van nul uit de grond stampen zal te lang duren en teveel kosten volgens de Brit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!