FIA-voorzitter Max Mosley heeft de aanzienlijke prijsverhoging van een superlicentie bevestigd. Met het geld van de licentie wil de FIA de veiligheid in de Formule 1 verder verbeteren.

De superlicentie, die de coureurs verplicht moeten hebben om in de Formule 1 te mogen rijden is dit jaar flink duurder geworden. Formule 1- coureurs moeten dit jaar 10.000 euro betalen per superlicentie plus 2.000 euro per behaald punt in 2007. Wereldkampioen Kimi Raikkonen moet 230.000 euro betalen voor het nieuwe seizoen voor zijn superlicentie.

Volgens Mosley is deze prijsstijging gerechtvaardigd: We geven veel geld uit om de veiligheid van de sport te verbeteren en dat is in het voordeel van de coureurs. De rijders krijgen een topsalaris en wij geven een kapitaal uit aan hun veiligheid. Om die reden hebben we de prijs van de superlicentie verhoogd.

Ook de coureurs die achteraan op de grid staan mogen geen problemen hebben om dit betrag op te hoesten vindt Mosley: Als je achteraan op de grid staat en geen punten hebt, betaal je slechts 10.000 euro. Voor mensen die zoveel verdienen is dat niet zo erg.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!