Het GP2-seizoen is al opnieuw van start. Althans, de nieuwe GP2 Asia Series, of simpelweg de (Europese) GP2 die een aantal races in Azië aandoen. Dit weekend trokken de 26 coureurs naar Dubai, één van de oliestaatjes die de Verenigde Arabische Emiraten vormen.

Voor ons Belgen was het vooral uitkijken naar de prestaties van Jérôme d’Ambrosio en, toch een klein beetje, naar Michaël Herck. D’Ambrosio bleek tijdens de wintertests een veel belovend seizoen tegemoet te gaan, al viel de race in Dubai wat tegen. Michaël Herck is een vrij onbekende naam en rijdt eigelijk onder Monegaskische vlag, maar de Belgische Roemeen begon zijn carrière in het Belgisch kampioenschap Formule Renault 1600 en gesteund door Bas Leinders Racing klom hij op de ladder.

De naam die er dit weekend het meeste uitsprong is Romain Grosjean. De Fransman komt als kampioen uit de Europese Formule 3-klasse en start zijn seizoen veelbelovend. Polepositie en van start tot finish aan de leiding, met uitzondering van drie rondjes tijdens de pitstops. Bruno Senna, één van de favorieten dit seizoen, moet genoegen nemen met een tweede plaats op twaalf seconden van Grosjean. Achter hem was het spannend tot aan de finish, Andy Soucek behaalde de laatste podiumplaats vier tienden voor Adrián Vallés. Michaël Herck haalde de finish niet, na tien ronden moest hij naar de kant met mechanische problemen. Jérôme d’Ambrosio startte slechts als 21e, tijdens de race zelf kon hij opklimmen naar een elfde plaats. Sébastien Buemi werd gediskwalificeerd omdat zijn side pods niet conform waren met de reglementen.

22. 19 H.Tung           Trident Racing        40    59'39.488  2 ronden
( 7) 11 S.Buemi          Trust Team Arden      42    59'56.279  gediskwalificeerd
(21) 17 M.Herck          FMS International     10    15'26.385  mechanical
( 7)  7 C.Bakkerud       Super Nova Racing      6     8'50.812  mechanical
      5 V.Petrov         Campos                    niet gestart

Ook de tweede race was Grosjean niet te stoppen. De Fransman startte vanop een achtste plaats door zijn overwinning in de eerste race (de uitslag van race één telt als startopstelling voor race twee, met de top acht in omgekeerde volgorde). Al na de eerste bocht reed hij op een vijfde plaats. Voor hem kregen Chandhock en Vallés problemen met hun versnellingsbak. Chandhock viel terug van twee naar zeven, Vallés moest opgeven van op de leidersplaats.

In de tweede ronde moest de Safety Car ingrijpen. BMW.Sauber-testcoureur Buemi en Puglisi raakten elkaar en hun race zat er op. Net na de Safety Car viel ook Luca Filippi weg van de tweede plaats door problemen met de versnellingsbak. Grosjean was vierde bij de herstart en kon al snel Chandhock verschalken. Al snel was hij ook Yoshimoto voorbij, daarbij kreeg hij wat hulp van de achterhoede.

Harald Schlegelmilch ging te laat opzij en daardoor verloor Yoshimoto wat terrein, waarvan Grosjean optimaal kon profiteren. Fairuz Fauzy, de leider op dat moment, moest al snel zijn meerdere erkennen in de jonge Fransman en werd tweede om net geen vier seconden, Chandhock werd derde op ruim zes seconden.

Opvallend ook was de prestatie van Vitaly Petrov. De Rus startte laatste en na een slim tactisch spel werd hij uiteindelijk negende. Bruno Senna spinde al vroeg in de race en toen hij opnieuw net buiten de punten reed, kwam hij in aanraking met Valsecchi wat hem een lekke band opleverde. Senna moest opnieuw de pits in en werd laatste.