McLaren-coureur Lewis Hamilton rijdt komend weekend net als de meeste coureurs op het vernieuwde circuit van Fuji, de 22- jarige Brit had veel liever op Suzuka gereden, dat pas in 2009 weer op de kalender staat. De kampioenschapsleider verwacht een spannende race omdat de meeste van zijn concurrenten ook nog nooit op Fuji hebben gereden.

Ik heb de baan van Fuji nog niet eens gezien, maar ik weet zeker dat het leuk wordt om daar te racen. aldus Hamilton. Wel weet ik dat er een lang recht stuk is, maar verder heb ik geen idee wat me te wachten staat. Ik heb gehoord dat het een erg goed circuit is.

Dit jaar wordt de Japanse Grand Prix op Fuji verreden, Hamilton vindt het erg jammer dat hij nu niet op Suzuka kan racen: Dit is natuurlijk pas mijn eerste seizoen in de Formule 1, maar ik droom er al jaren van om op Suzuka te racen, iedereen zegt me hoe geweldig de baan is. Dus ik ben wat teleurgesteld, maar dit seizoen heb ik er erg van genoten om naar nieuwe banen te gaan. Het zorgt voor wat andere uitdagingen en daar kijk ik naar uit. Dat neemt overigens niet weg dat het altijd leuk is als iedereen vanaf nul moet beginnen op een compleet circuit, ik verwacht een spannende race.

In het kampioenschap is het enorm spannend, teamgenoot Alonso heeft slechts twee punten minder dan Hamilton: Het is belangrijk om rustig te blijven en te beseffen dat dit pas mijn eerste seizoen in de Formule 1 is. Ik ben pas 22 jaar en het voelt ongelofelijk om te winnen in de Formule 1 en mee te strijden om de wereldtitel. Het is tot nu toe een fenomenaal jaar geweest.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!