McLaren-coureur Lewis Hamilton kreeg op de Nurburgring voor het eerst zijn deel van de pech in de Formule 1, teamgenoot Fernando Alonso won de race en nadert in het kampioenschap tot op twee punten van de 22- jarige Brit. Hamilton is er van overtuigd dat hij komend weekend op de Hungaroring weer mee kan vechten voor de overwinning.

We hebben een productieve test achter de rug in Jerez. aldus Hamilton. Ik heb daar een dag getest en ik heb mij vooral geconcentreerd op de afstelling van de auto en de laatste ontwikkelingen voor de auto voor de race in Hongarije.

Voor Hamilton is het niet de eerste keer dat hij op de Hungaroring zal rijden, vorig jaar werd de Brit er tiende en tweede in de GP2 Series: Dat was geen gemakkelijk weekend. Ik moest de race achteraan beginnen omdat ik een fout gemaakt had in de kwalificatie. Ik wist me door het veld naar voren te werken en dat is een goede ervaring geweest. Ik weet hoe je op dit circuit moet rijden en waar ik kan inhalen en waar niet, want dat is op dit circuit erg moeilijk.

We hebben een goede auto voor de race en het zal belangrijk zijn om daar geconcentreerd te rijden. Ik zie geen enkele reden waarom we hier niet zouden kunnen winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!