De omstandigheden waren al een beetje beter dan gisteren, maar het was nog altijd zeer koud naar Hongaarse normen: het asfalt haalde tijdens de derde en laatste oefensessie slechts 31°C.

Al vroeg in de sessie kwam Fernando Alonso de baan op. De Spanjaard wil zich duidelijk niet laten doen in de kwalificatie deze namiddag, nu hij in elke sessie 2 seconden straftijd krijgt. De wereldkampioen stond lange tijd machtig op de eerste positie, maar de Ferrari’s bleven niet ongeroerd en eindigden uiteindelijk op 1 en 2.

Het lijkt er dus op dat Ferrari oppermachtig is op de Hungaroring. Eerste achtervolger is BMW-rijder Kubica, die meer dan een seconde moest prijsgeven op Michael Schumacher.

Pechvogel van de dag was Jenson Button. Halverwege de sessie werd een rode vlag uitgehangen omdat hij zijn wagen met brandende motor aan de kant moest zetten. De marshals hadden een kwartier tijd nodig om alle brokstukken en olie op te ruimen. Button zal alleszins zijn motor moeten vervangen en dus 10 plaatsen achteruit worden gezet op de startopstelling voor de race morgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter