P1. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) – 1:20.919
Het was goed vandaag en ik ben tevreden met het gedrag van de wagen totnogtoe. ‘s Ochtends hebben we aan de afstelling gewerkt en ons aantal gebruikte banden beperkt. De baan verbetert hier naargelang het weekend vordert, dus hebben we ervoor geopteerd om alle evaluaties van de Brigestone-banden pas in de namiddag te doen. Ik denk dat we er goed voor staan en kijk al uit naar de rest van het weekend. We zouden sterk moeten blijven staan.

P2. Heikki Kovalainen (Renault) – 1:21.283
We hebben een beetje een ongewoon programma afgewerkt vandaag, en dat lijkt goed uitgedraaid te zijn. Ik had veel vertrouwen en voelde me meteen goed in de auto, en de balans was vrij neutraal in de beide sessies. Ik heb goede snelle rondes gereden op beide bandentypes, en we begrijpen de verschillen in hun gedrag. Ik denk dat dit een veel betere start van het weekend was vergeleken met de voorbije races, en we zitten er pal op wat de afstelling betreft. Nu moeten we de wagen ‘s nachts nog wat verbeteren en ons blijven concentreren op een goede prestatie op zondag.

P3. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:21.338
Het ging vlot vandaag, behalve mijn spin aan het einde van de tweede sessie, waardoor ik mijn laatste rit niet meer kon rijden. Misschien had ik dus wel sneller kunnen gaan. De spin kwam omdat ik Yamamoto inhaalde tijdens een snelle ronde en ik waarschijnlijk een beetje te snel de bocht inreed. Desondanks hebben we een aantal goede stappen gezet en heb ik vertrouwen in onze prestatie op dit circuit totnogtoe.

P4. Nico Rosberg (Williams-Toyota) – 1:21.485
We staan een beetje hoger op de tabellen dan gewoonlijk op vrijdag. Dat is een goed teken. De banden zijn dit weekend belangrijk en het zal moeilijk worden om de juiste keuze te maken. We hebben vandaag hard gewerkt en een paar nuttige dingen ontdekt. Ik denk dat we er nu een goed idee van hebben welke richting we moeten kiezen voor de afstelling. Ik ben vrij tevreden met onze vooruitgang. Uiteraard kunnen we nog verbeterenm maar we gaan de goede richting uit.

P6. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:21.589
Ik ben niet heel blij met het gedrag van mijn auto in deze twee sessies. We hebben duidelijk nog veel werk om te verbeteren. Maar het is nog maar vrijdag en het heeft geen nut om hier een drama van te maken met het oog op de kwalificatie en de race. Ik heb geen echt duidelijk beeld kunnen krijgen van de prestatie van de beide bandentypes, vooral in de eerste ronde, ten eerste door het verkeer en ten tweede door die korte regenbui.

P22. Sakon Yamamoto (Spyker-Ferrari) – 1:26.307
Aangezien het vandaag de eerste was dat ik in een Spyker reed, hebben we vanmorgen de wagen nagekeken en mijn positie erin. De laatste rondetijd was nogal slecht, dat weten we, maar we hebben hier in de tweede sessie aan gewerkt. In de namiddag was het vooral de bedoeling dat ik zou wennen aan de auto en het is jammer dat we de zachtere banden niet beter hebben kunnen gebruiken. Toen ik op zachtere banden reed, had ik last van verkeer en een gele vlag. Dat was pech, maar we hebben een goede voorbereiding gehad voor morgen en zullen blijven werken om nog een goede rit te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter