IKWC: Ondanks individuele tegenvallers blijft het Belgische team aan de top

Phoenix, 03/08/2007

De tweede dag van het Wereldkampioenschap indoorkarting begon voor de Belgen iets minder goed dan gisteren. Leider in het individueel klassement Mathias Grooten moest na de opwarmrondes wisselen van kart omdat de remmen het hadden begeven. De reserve-kart stond echter niet in orde, en kon het tempo onmogelijk volgen, iets wat in een Wereldkampioenschap eigenlijk niet zou mogen. Een ontgoochelende twaalfde plaats was het gevolg. Gelukkig kon Marc Viskens in dezelfde race nog een beetje de meubels redden door op een derde positie te eindigen.

Meer succes in de tweede race waar Bart Van de Vel uitkwam. Door een slimme pitstrategie en heel sterk rijden wist hij de volle pot naar zich toe te trekken: overwinning en de snelste tijd in de heat.

Daan Vanhamme trok ook een mindere kart en moest bovendien in een redelijk sterke reeks uitkomen. Het gevolg was een achtste plaats, op een zucht van nummer zeven.

In de laatste race van de dag voor de Belgen kwamen Robin en Dave uit. Dave reed een schitterende race door van de dertiende startpositie op te klimmen naar een derde plaats op de finishlijn. Robin haalde een knappe vierde plaats, net na Dave.

Individueel dus opnieuw drie podium plaatsen, maar algemeen valt onze top-piloot wel sterk terug in de algemene stand:

1. Pedro Washington BRA 76
2. Rodrigo Faulhaber BRA 74
3. Jeff Saiani USA 70.5
3. Jordan Yakiwchuk CAN 70.5
5. (+12) Bart Van de Vel BEL 69.5

13. (+1) Robin Borremans BEL 66
16. (-15) Mathias Grooten BEL 64
20. (-7) Daan Vanhamme BEL 62
20. (+16) Marc Viskens BEL 62
39. (+25) Dave Singelee BEL 56

Wat het landenkampioenschap betreft staan er 4 landen op een gedeelde eerste plaats: USA, Brazilie, Canada en Belgie. Geen slecht gezelschap als je het aantal deelnemers vergelijkt (USA: 25, Brazilie: 17, Canada: 8, Belgie: 6), of waar een klein land toch groot in kan zijn.

Morgen is de laatste kwalificatie voor de finale zondag. Een toegangsticket voor de finale wordt enkel gegeven aan de eerste 25 in het klassement. Het wordt dus nog een spannende zaterdagavond in Belgie voor zij die het live volgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *