Het is al een tijdje geleden, maar Eddie Irvine heeft zich opnieuw uitgelaten over de beslissingen van de FIA. De 42-jarige Ier reed tussen 1993 en 2002 in de hoogste klasse van de autosport, die naar zijn mening veranderd is in [i]tiddlywinks[/i]. Het is geen echte sport meer, zo verteld hij aan de Britse krant [i]The Guardian[/i].

Daar verteld hij: Ik citeer de Amerikaanse schrijver Ernest Herningway; ‘alleen stiergevechten, bergbeklimmen en motorsport zijn echte sporten, de rest zijn gewoon spelletjes.’ Wel, de Formule 1 begint ook meer en meer op een spel te lijken. De wagens trager maken en de circuits zoveel veiliger maken zou niet de eerste bezorgdheid mogen zijn van de FIA.

Van het oude gladiatoriale gevoel blijft niets meer over. De FIA wordt teveel beïnvloed door de verschillende regeringen. En zij hebben niet als eerste bedoeling om er een sportief evenement van te maken. Neem nu Monaco als voorbeeld. Het was lang de ultieme test van een coureur zijn rijkunsten, hij mocht geen enkel foutje maken. Wat doen ze nu? Ze veranderen onder andere het zwembad en ze nemen er vangrails weg. Alsof ze willen zeggen ‘laten we het circuit veel gemakkelijker maken’ …

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *