De Formule 1- teams hebben het plan om in Europa een nachttest te houden ter voorbereiding van de eerste nachtrace in de Formule 1, in Singapore, definitief afgeblazen. Zo meldt Autosport.com. Zo’n test zou veel te duur zijn.

De technische werkgroep van de FIA kwam met het plan om een nachttest te organiseren om de teams en de coureurs alvast te laten wennen aan het rijden bij kunstlicht. De teams hebben het plan nu laten varen omdat de kosten van de test veel te hoog zouden zijn om een dergelijke nachttest te rechtvaardigen, vooral nu de teams opgedragen wordt de kosten van de testen zo laag mogelijk te houden. Dat houdt in dat de coureurs pas voor het eerst tijdens de tweede trainingvan de Grand Prix van Singapore bij kunstlicht zullen rijden.

De MotoGP- coureurs bereiden zich momenteel voor op de eerste nachtrace, die komend weekend in Qatar wordt verreden. Daaruit is gebleken dat het testen bij kunstlicht geen problemen geeft, maar wel de lagere temperaturen. Dat houdt in dat er nieuwe data nodig is voor de set-up van de auto’s, omdat de banden bijvoorbeeld moeilijker op bedrijfstemperatuur komen.

De organisatie van de race heeft laten weten dat onderzocht zal worden of er geen lichttest kan worden georganiseerd. Op die manier kunnen de teams een goed idee krijgen wat hun te wachten staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *