Nog 10 dagen scheiden ons van de start van het 2008 seizoen in de koninginneklasse van de autosport, namelijk Formule 1.
Ondertussen zijn de fans al aan het speculeren wie er dit jaar kampioen gaat worden , alsook wat de nieuwe lading er gaat van terecht brengen.
Hieronder dan een kijk van wat we kunnen verwachten , een overzicht per team.

Ferrari:
Rijders: Kimi Raïkkönen en Felipe Massa
Bij Ferrari hebben ze laten zien tijdens de testen dat ze weer een snelle wagen hebben die het goed doet op lange runs, alhoewel de betrouwbaarheid nog niet helemaal op punt staat.
Kimi zal de te kloppen man zijn bij Ferrari, maar Massa zal het Kimi zeker niet cadeau geven, tenminste als ze tegen elkaar mogen uitkomen…het verleden heeft ons al veel geleerd.

BMW-Sauber
Rijders: Nick Heidfeld en Robert Kunica
BMW beschikt over een goed rijdersduo, Heidfeld en Kubica hebben hun kunnen al getoond en zullen dit jaar dan ook niet anders doen.
De ambitie van BMW is op zijn minst een race winnen.
Als we de testen bekijken lijkt het erop dat de nieuwe wagen, de F1.08, niet zo een beste start heeft gemaakt, maar naar gelang het testwerk vorderde ging het ook sneller en beter.
Meestrijden voor het kampioenschap is misschien wat hoog gegrepen, maar BMW-Sauber zal wel kostbare punten afpakken van de favorieten.

Renault
Rijders: Fernando Alonso en Nelson Piquet
Bij Renault zijn ze tevreden dat ze weer aan de slag kunnen met Alonso, wat het team een goede impuls zal bezorgen, zeker na een teleurstellend seizoen kan het team best een boost gebruiken.
Niemand verwacht grootse dingen van Renault, maar toch zal het team vorderingen maken naarmate het seizoen vordert en een podiumplaats is niet geheel uit te sluiten.
Alonso zal de nummer 1 binnen het team zijn, maar veel mensen verwachten ook iets van Piquet Jr.

Williams
Rijders: Nico Rosberg en Kazuki Nakajima
Het testwerk van Williams zag er belovend uit, de wagen lijkt de snelheid en betrouwbaarheid te hebben.
Nico Rosberg heeft in het verleden al laten zien dat hij beschikt over het nodige talent tenminste als zijn wagen het volhield.
De Japanner Nakajima zal voor het eerst starten aan een compleet seizoen F1, tijdens de testen liet de Japanner zien dat hij over de nodige snelheid beschikt, maar testwerk is niet hetzelfde als een GP weekend.

Red Bull
Rijders: David Coulthard en Mark Webber
Red Bull, een team dat een jeugdig imago uitstraalt maar ondertussen wel over de oudste line-up beschikt.
Het team zal dit jaar met Renault motors rijden en Adrian Newey heeft de nieuwe wagen ontworpen, dit zou een goede cocktail kunnen zijn voor enkele successen.
Verleden jaar kreeg het team af te rekenen met de onbetrouwbaarheid en dit lijkt nu toch verbetert te zijn.

Toyota
Rijders: Jarno Trulli en Timo Glock
Een team met een enorm budget, maar nog steeds zonder echte resultaten, slechter dan 2007 is bijna niet mogelijk voor Toyota.
Afgaande op het testwerk zal het team meestrijden met teams als Renault, Williams en Red Bull.
Niemand zal ontkennen dat Trulli een goede F1 piloot is, maar beschikt de Italiaan wel over de nodige kwaliteiten om het team net dat ietsje meer te geven?
Timo Glock zal moeten laten zien of hij de druk aankan.

Torro Rosso
Rijders: Sebastien Bourdais en Sebastian Vettel
Misschien wel het team waar het meest zal naar uitgekeken worden vanwege twee kakelverse piloten die aan compleet seizoen beginnen, ook niet vergeten dat Bourdais al enkele Champ car kampioenschappen op zijn C.V. Heeft staan.
De Torro Rosso zal aangedreven worden door een Ferrari krachtbon, staat niet altijd garant voor succes uiteraard, toch zal de nieuwe wagen pas te zien zijn na de eerste verre races.

Honda
Rijders: Jenson Button en Rubens Barrichello
Het team heeft al laten verstaan dat 2009 hun prioriteit zal worden, alleszins het team zal het in principe niet slechter kunnen doen dan in 2007, maar zeg nooit nooit.
In de testen was de Honda niet bepaald snel en waarschijnlijk heeft het team op basis daarvan al beslist dat 2009 prioriteit heeft.
Het team beschikt wel over het nodige talent met Jenson en Rubens, maar de onbetrouwbaarheid zal ook dit jaar roet in het eten kunnen gooien.

Super Aguri
Rijders: Takuma Sato en Anthony Davidson (nog niet bevestigd)
Het is nog niet zeker wat de toekomst zal brengen voor het Super Aguri Team.
Super Aguri zal wel de achterste plaatsen opvullen om dan gedubbeld te worden, met slechts één test moest het team het stellen.

Force India
Rijders: Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil
Vorig jaar nog Spyker en nu overgenomen door een Indische miljardair, het team beschikt alvast over een ruimer budget dan Spyker kon voorzien.
Misschien toch een tegenstander die het serieus meent en daardoor kan zorgen voor enkele surprises.
Met Fisichella binnen te nemen heeft het team alvast een ervaren man die voor de nodige input moet/kan zorgen.

McLaren – Mercedes
Rijders: Lewis Hamilton en Heiki Kovolainen
Samen met Ferrari is dit de kanshebber op een titel, de wagen was tijdens de testen snel en betrouwbaar.
Toch zou het team kunnen lijden onder een eventueel vertrek van Ron Dennis, alhoewel het McLaren-Mercedes team wel professioneel genoeg is om hier mee om te gaan.
Ook McLaren bezit over een ijzersterk rijdersduo met Hamilton en Kovolainen, Hamilton heeft verleden jaar zowat iedereen weten te verbazen met zijn rijderkunsten , Kovolainen zijn start in 2007 was allesbehalve goed te noemen, maar de Fin herpakte zich en liet zien dat hij ook uit het goede hout gesneden is.

By peter