Lewis Hamilton heeft afscheid genomen van McLaren. Met nog vier races voor de boeg nam de Brit alvast afscheid van McLaren. Zoals bekend gaat Lewis McLaren verlaten voor het team van Mercedes AMG.

Volgens de Britse krant The Sun had de wereldkampioen van 2008 een speech voorbereidt voor zijn werkgever. ‘Hammi’ sprak in Woking tot de medewerkers van McLaren voordat hij vertrok naar India voor de race op het Buddh International Circuit.

Hamilton had al eerder afscheid willen nemen van het team. Lewis wilde in Japen gaan bowlen met de teammaten, maar McLaren gaf de voorkeur aan een charity event van Button.

In zijn speech vertelde de 27-jarige Hamilton het volgende: Ik heb mijn halve leven doorgebracht bij McLaren. Het team, de auto, de mensen, ze geven mij nog altijd een speciaal gevoel. Toch was er nog plaats voor een grapje. Het Mercedes gebouw is bij lange na niet zo spectaculair als McLaren Technology Centre, lachte Lewis.

Hamilton sloot af met de volgende woorden: Ik hoop met Mercedes successen te behalen, maar McLaren zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.