Werd Karthikeyan medio 2011 nog op een zijspoor gezet door HRT omdat het geld van Red Bull nodig was, mocht de ‘snelste Indiër ter wereld‘ gelukkig nog wel opdraven voor zijn thuisrace. Hij kwam als zeventiende over de streep, vlak achter de Virgin van Jérôme D’Ambrosio en een halve minuut voor Red Bull-protegee Daniel Ricciardo.

Voor teambaas Luis Pérez-Sala is het een eerste kennismaking met het Buddh International Circuit. Ik heb er goede dingen over gehoord., zegt hij. Het is een speciale race voor Narain en hopelijk kan hij opnieuw goed presteren voor zijn fans. Pedro heeft er nog nooit gereden, maar kan leunen op de ervaring van Narain vorig jaar.

Hierdoor is de Indiër in het voordeel ten opzichte van zijn huidige Spaanse teamgenoot. Pedro de la Rosa, die voor het eerst in India in actie komt, zal Narain het voortouw laten qua afstelling. Het lijkt me een interessant circuit., zegt de Spanjaard. Vorig jaar was het gloednieuw en behoorlijk stoffig, dus ik ben benieuwd hoe het asfalt zich heeft ontwikkeld.

Narain neemt dus het team voor het eerst op sleeptouw. Plankenkoorts zegt de 35-jarige niet te kennen. Integendeel:Het is nu mijn intentie om voor 2013 bij HRT te blijven, want we mogen progressie verwachten dankzij de verbeterde infrastructuur. Verder zou ik graag een kans krijgen bij een beter team, aangezien ik duidelijk bewezen heb dat ik de snelheid bezit om dat te verdienen.

In de geruchtenmolen voor volgend jaar duikt zijn naam zelden op, ook niet in verband met zijn huidige werkgever, zoals collega Fabian van Tiel eerder berichtte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *