Morgen vindt het hoger beroep plaats tegen de beslising dat Williams en BMW geen straf hebben gekregen, ondanks dat ze illegaal waren bevonden na de Grand Prix van Brazilië. Er zijn geen wijzigingen doorgebracht in de einduitslag, waardoor Kimi Raikkonen kampioen is geworden. Als morgen de wagens van Williams en BMW alsnog illiegaal bevonden worden, dreigt Formule 1-baas Bernie Ecclestone met opstappen.

Als iemand denkt dat dit goed voor de Formule 1 is, dan zal ik serieus overwegen om op te stappen. begon Bernie, die zijn onvrede uit. Het zal de sport een te grote schade aanbrengen als er morgen anders beslist wordt.

McLaren is het team dat het hoger beroep heeft aangetekend. Naar hun eigen zeggen niet om het kampioenschap binnen te halen via de groene tafel, maar omdat teams niet met een illegale auto mogen rijden en daar een gepaste straf voor moeten krijgen.

Eerder dit jaar heeft de FIA al een uitspraak gedaan over het spionageschandaal. Ecclestone zou niet willen dat de sport voor de tweede keer binnen één jaar schade toekrijgt. Als morgen bij de beslissing wordt gebleven, dus geen wijzigingen in de uitslag, dan is de kans groot dat er voor volgend jaar een ander schandaal voor de deur staat. Renault ligt op dit moment onder vuur, omdat zij stukken van McLaren in het bezit hadden. Deze zijn ondertussen vernietigd en het Franse team speelt geheel openkaart.

Morgen zal er de definitieve uitspraak volgen in Londen over de kwestie van Brazilië.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *