Het was vandaag voor Toyota, net zoals voor alle andere teams, weer de eerste keer dat ze in actie kwamen sinds de Grand Prix van Brazilië. Jarno Trulli en Franck Montagny reden respectivelijk 46 en 61 ronden op het circuit van Barcelona. Trulli had vandaag nog last van koorts, en kwam pas na 11 uur in actie.

Het voelde goed om weer achter het stuur te zitten. Ik had nogal last van koorts, maar slaagde er toch in om het hele programma door te werken, zoals we gepland hadden. Begon de Italiaan. Ik heb gereden volgens de regels voor 2008, dus zonder traction control. Alles ging redelijk goed, op mijn motorprobleem na, waar ik nogal hinder van heb opdervonden. Er zijn nog twee testdagen over, en ik hoop daarin zoveel als mogeijk te doen voor het team.

Franck Montagny heeft niet zoveel ronden gereden als hij had gewild, maar was desondanks tevreden over zijn vooruitgang. Ik heb natuurlijk ook met de nieuwe ECU gereden en daar voelde ik me goed bij. De auto was goed uitgebalanceerd en voelde erg goed aan. Morgen neem ik een soortgelijk programma door en hoop dan nog meer te leren. vertelde Montagny over zijn testdag.

Morgen en overmorgen zal er eveneens op Barcelona getest worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *