Ron Dennis heeft laten weten dat hij binnen enkele jaren zal stoppen als teambaas bij McLaren. De 59- jarige Brit liet in een interview in het magazine F1 racing verstaan dat hij tijd wil vrijmaken om bepaalde dingen te gaan doen.

Vorig jaar nog vertelde Dennis dat hij over vijf jaar geen teambaas van McLaren meer zal zijn en bezig was met het overdragen van zijn verantwoordelijkheden. Ik denk niet dat er een tijd is geweest waarin mijn relatie met de McLaren Group beter was. zei Dennis. Dat komt door het simpele feit dat Martin Whitmarsh (McLaren-CEO, red.) en zijn collega’s meer dan in staat zijn om het bedrijf te leiden zonder mijn rol als teambaas. Het is een funchtie waarvan ik weet dat Martin hem wil en dat is terecht. Hij is de afgelopen altijd loyaal geweest aan McLaren, dus als ik eenmaal vertrek is het meer een stap opzij dan dat ik echt uit de groep stap.

Ik geniet enorm van de situatie waar het team momenteel in verkeert, maar dat betekent niet dat ik andere mensen geen mogelijkheid wil geven om een carrière op te bouwen. Ik zal dus zeker teambaas blijven zolang de aandeelhouders dat willen, ik heb morele verplichtingen en zo’n verplichtingen zijn de sterkste die je kunt hebben. gaat de 59- jarige Brit verder.

Ik zie wel mezelf niet zo hard blijven werken als ik nu doe. Ik wil gewoon tijd vrijmaken voor dingen waar ik geen tijd voor heb als ik blijf werken zoals ik nu werk.

Ron dennis is al sinds 1980 teambaas van McLaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter