We zijn nog 44 dagen verwijderd van de eerste race van het nieuwe seizoen. Super Aguri is het nieuwe, elfde team dat in Bahrein voor het eerst aan de start zal staan.

Super Aguri staat voor veel uitdagingen. Het team krijgt van Honda een V8 motor ter beschikking, maar moet op geen verdere steun rekenen. Super Aguri moet nu proberen de V8 motor en de Arrows A23 uit 2002 te harmoniseren tot een geheel.

Een nieuwe bolide is nog niet voor meteen, de eerste drie races start het team met de opgekochte Arrows chassis’ uit 2002. De achterstand op andere teams zal groot zijn, maar dat is van weinig belang. Als Super Aguri pas in San Marino aan de start zou komen, moet het team fikse boetes betalen. In San Marino zou het team de nieuwe wagen klaarhebben.

Verder is over het nieuwe team erg weinig bekend. Er zijn nog geen sponsors bekendgemaakt, en ook de rijderskeuze staat nog niet vast. Takuma Sato zal zo goed als zeker eerste rijder worden, maar wie het tweede zitje zal innemen is nog een groot vraagteken.

Volgens Autosport zal Super Aguri begin februari voor het eerst testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter