Deze middag heeft ook Williams haar nieuwe wagen voorgesteld. Williams is het derde team – na Ferrari en Honda – dat zijn nieuwe wagen deze week voorstelt.

Williams heeft van het vertrek van BMW gebruik gemaakt om het teamlogo en het kleurschema aan te passen. Het team kondigde vandaag ook nog twee nieuwe sponsors aan: Tata en Mobilcast.

Tata is verbonden aan Karthikeyan en stapt dus mee over van Midland naar Williams. Mobilcast is een Japanse communicatiegigant die gespecialiseerd is in Bluetoothtechnologie.

F1 Williams Geen BMW meer dus voor Williams, maar wel een Cosworth. De twee rijders van dienst zijn Mark Webber en Nico Rosberg. De combinatie Williams – Cosworth – Rosberg bezorgde vader Rosberg in 1982 de wereldtitel. Williams stapte ook over van bandenleverancier: het ruilde Michelin in voor Bridgestone.

Het is het jaar van veranderingen bij Williams, maar wat zijn nu juist de verwachtingen? Sam Michaels: “De FW28 is voor ons een belangrijke wagen. Het moet Williams terugbrengen naar de top van de Formule 1. Er zijn momenteel veel goeie teams in de F1. Hen verslaan is simpel: we moeten een snellere auto ontwerpen. “

Al die veranderingen hadden een invloed op het ontwerpen van de nieuwe Williams. Nieuwe banden, een andere motor en ook de nieuwe reglementen vragen een wijziging van het ontwerp. De Bridgestone banden hebben bijvoorbeeld nood aan een andere gewichtsverdeling en een andere ophanging.

Sam Michaels“De FW28 is fundamenteel veranderd bij vorig jaar, niet alleen door de nieuwe reglementen, maar ook door de nieuwe technische partners Bridgestone en Cosworth.  “

De FW28 zal volgende dinsdag zijn eerste rondjes maken. Williams zal dan testen in Valencia.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter