Christiano da Matta ligt momenteel op de intensive care unit van een ziekenhuis in Neenah in Wisconsin nadat hij in zijn Champ Car tegen een hert reed tijdens een testsessie op Road America. De tweeëndertig jarige ex-F1 rijder en Champ Car kampioen was enkele weken geleden pas overgestapt naar het Rusport team toen hij bij Dale Coyne Racing aan de deur werd gezet.

Het ongeluk gebeurde tussen bochten vijf en zes. Volgens ooggetuigen raakte de wagen het dier met het rechtervoorwiel. Het karkas vloog toen tegen de rijder waardoor de wagen van de baan vloog. Er kwam onmiddellijk hulp en da Matta werd uit de wagen gehaald en naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gevlogen.

Toen hij op het Theda Clark Medical Center aankwam toonde een CT scan dat Cristiano een bloedklonter had tussen zijn hersenen en de beschermlaag. Hij werd onmiddellijk naar de operatiekamer gebracht om de klonter te verwijderen. Momenteel wordt hij geobserveerd op de intensive care unit.

Het valt nog af te wachten of da Matta zal herstellen van zijn verwondingen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *