Renault-teambaas, Flavio Briatore wil dat een raceweekend er binnen afzienbare tijd er anders uitziet om het spektakel te verhogen. De flamboyante Italiaan wil meer een soort verloop zoals dat nu in de A1GP het geval is, dat er twee races per weekend komen: een sprintrace en een hoofdrace.

We hebben twee races nodig op zondag. verklaarde Briatore tegenover Auto, Motor und Sport. Een sprintrace van 45 minuten in de ochtend en een hoofdrace van 60 minuten in de namiddag.

Het voorstel van de Renault-teambaas houdt in dat er tijdens de sprintrace wel banden kunnen gewisseld worden, maar dat het bijtanken verboden moet worden. De sprintrace moet volgens Briatore de kwalificatie vervangen, ook vindt hij dat er punten voor het kampioenschap moeten worden gegeven voor beide races.

De startvolgorde voor de hoofdrace moet bepaald worden door de uitslag van de sprintrace, waarbij de beste acht in omgekeerde volgorde starten, zoals in de GP2- serie en de Formule 3 Euroseries al het geval is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!