Fernando Alonso wist in Amerika en Frankrijk nooit aanspraak te maken op de zege, Michael Schumacher en Ferrari domineerden beide races.

Renault-teambaas Flavio Briatore legt de schuld bij de banden, volgens de flamboyante Italiaan waren de Bridgestones banden superieur aan de Michelins en vindt het hoog tijd dat ze bij Michelin wakker worden.

De voorsprong van WK-leider Alonso is de afgelopen twee Grands Prix geslonken van 25 naar 17 punten. Flavio Briatore vreest dan ook dat het Japanse rubber voor de rest van het seizoen de snelste zal zijn:

Het is tijd dat Michelin wakker wordt. We hebben samen veel gewonnen, maar dat willen we graag nog drie of vier keer doen dit jaar, want dan zijn we zeker dat we kampioen worden. Ferrari-teambaas Jean Todt verwacht van zichzelf dat Ferrari vanaf nu op elk circuit snel zal zijn.

Renault en Michelin zijn dus gewaarschuwd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *