Vorige week berichtten we al over de onderhandelingen tussen Bernie Ecclestone en de Waalse regering om de Formule 1 terug naar Spa-Francorchamps te halen. Nu schrijft De Standaard dat het totale kostenplaatje geraamd is op 60 miljoen euro.

Die 60 miljoen euro is de optelsom van verschillende onderdelen: een contract voor 3 Grote Prijzen (in 2007,2008 en 2009), het kapitaliseren van een lening van 15 miljoen euro, de overname van het schuldsaldo (1 miljoen euro) en moderniseringswerken ten belope van 23 miljoen euro.

Er komt ondermeer een nieuw pit en paddock complex met een langer recht stuk aan start en finish. Daardoor zal La Source wat meer opschuiven richting Francorchamps en de Bus Stop chicane wordt verlegd richting Blanchimont.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *