Tijdens de Grote Prijs van Duitsland is het eindelijk zover: de nieuwe Super Aguri SA06 zal dan zijn debuut maken. Het debuut was oorspronkelijk gepland voor de Grote Prijs van San Marino, maar werd verschillende keren uitgesteld.

Net als de wagen waar ze tot nu toe de races mee afwerkten, de SA05, is de SA06 nog steeds gebaseerd op het Arrows chassis van 2002. de SA06 verschilt wel op veel vlakken grondig van zijn voorganger. De SA06 zal deze week nog een korte shakedown krijgen in Silverstone vooraleer de wagen wordt ingezet in Hockenheim.

Met die nieuwe wagen hoopt het Japanse team om een grote stap voorwaarts te maken. Takuma Sato denkt zelfs van de laatste startrij te kunnen wegkomen.

Maar, dat zal niet voor de komende GP in Duitsland zijn, zegt Sato: Dit is nog niet het complete pakket, dat zullen we pas ter beschikking hebben tijdens de Grote Prijs van Turkije. Maar het zal hoe dan ook een grote stap voorwaarts zijn. Ik denk dat we dan even snel zullen zijn als de Midlands.

Om het gat met de Midlands van Christijan Albers en Tiago Monteiro te dichten, moet de nieuwe SA06 ruim een seconde per ronde sneller zijn dan de huidige SA05. Binnen anderhalve week weten we of Takuma Sato’s reactie gegrond was of niet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *