Voor de Grand Prix van Frankrijk moet BMW-Sauber de achtervleugel van de F1.06 aanpassen. Dat meldt het Britse magazine Autosport. De renstal moet de achtervleugel aanpassen omdat op hogesnelheidsstukken de achtervleugel kan doorbuigen, waardoor de neerwaartse druk daalt en extra hoge topsnelheden gecre�erd kunnen worden.

Tijdens de Noord-Amerikaanse races zorgde de flexibiliteit van de achtervleugel voor heel wat commotie. Vooral Honda dreigde ermee om officieel protest in te dienen, maar zover is het niet gekomen.
De FIA heeft de achtervleugel in Indianapolis goed bestudeerd en vroeg het team daarna om een deel van de vleugel te verstevigen. Bewegende a�rodynamische onderdelen zijn verboden in de F1.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!