Vandaag kwam de Formule 1 Commissie samen om de reglementen eens te herbekijken, en daar werd beslist dat er vijf minuten van de kwalificatie worden geschrapt. Het derde en laatste deel van de kwalificatiesessie wordt teruggebracht van twintig minuten tot een kwartier.

Ook werden de motoren opnieuw ter sprake gebracht, en het voorstel van de FIA om de ontwikkeling te bevriezen. In Indianapolis werd een akkoord bereikt om per seizoen te bekijken wat er wel mag veranderd worden en wat niet, dat akkoord wordt intussen het Indianapolis Agreement genoemd. Maar dat akkoord stuit op tegenstand van de kleinere teams, waaronder Red Bull en Midland F1. De deadline voor de teams is intussen verschoven naar middernacht op de dag van de Grand Prix van Frankrijk.

Ook werd er voorgesteld om Spa-Francorchamps volgend seizoen opnieuw op de 18 races tellende kalender te zetten, hoogstwaarschijnlijk ten koste van het Duitse Hockenheim. Fuji zou volgend jaar Suzuka vervangen als Grand Prix van Japan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *