Zaterdagochtend, derde vrije training. Door de gestrande Honda van Jenson Button wordt de rode vlag uitgehangen, en Michaël Schumacher haalt terwijl nog enkele wagens in. Die actie leverde de Duitse zevenvoudige wereldkampioen een tijdstraf van twee seconden op, maar in de laatste theorieën en geruchten zit Fernando Alonso ook in de actie verwikkeld. De Spanjaard zou volgens enkelen met opzet vertraagd hebben zodat Schumacher niet anders kon dan hem voorbij te gaan. Alonso had op dat moment al twee strafseconden gekregen voor zijn provocerend gedrag tegenover Robert Doornbos en een inhaalactie onder geel. In het Ferrari-kamp is het voor iedereen duidelijk dat het een opzettelijke actie van Alonso was, maar men is voorzichtig met hun woorden.

Jean Todt vertelde dat iedereen zijn conclusie’s eruit kan trekken, iets wat Ross Brawn ook zei. Schumacher vond dat de foto’s en videobeelden voor zich spreken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter