Giancarlo Fisichella is niet tevreden over Bernie Ecclestone’s recente commentaar. De Formule 1-baas liet zich onlangs ontvallen dat Fisichella had kunnen presteren bij Renault en dat dan niet bij Force India terecht zou zijn gekomen. De 34-jarige Italiaan zal er volgende week achter het stuurtje plaats nemen aan de zijde van zeven andere coureurs, waaronder Ralf Schumacher, Klien en Liuzzi.

Ecclestone omschreef die test als een twijfel van Giancarlo’s wijsheid en talent. Op zijn website publiceerde Fisichella daarom een open brief aan Ecclestone, zowel in het Italiaans als in het Engels. Die gaat als volgt:

Beste Bernie,

Ik heb je interview met Auto, Motor und Sport met interesse gelezen, een interview dat ook op jou website is verschenen. Je bent de vader van de Formule 1 en zoals een vader heb je over je kinderen gepraat, waar ik ook bij hoor.

Beste vader, ik bedoel beste Bernie, ik wil je er aan herinneren dat ik de eerste race in 2005 in Melbourne heb gewonnen en daarmee ook als eerste bewees dat de Renault R25 een winnaar was.

In de twee seizoenen die in aan de zijde van Alonso reed heb ik me gebogen naar de strategieën van het team, en heb ik mee voor twee Constructeurstitels gezorgd. Ik ben vierde geworden in het wereldkampioenschap van de coureurs, net zoals Felipe Massa dit jaar.

Gezien de omstandigheden geloof ik dat ik niet beter kon doen. In 2007 beloofde Renault mij een wagen die het kampioenschap kon winnen, maar dit was niet het geval en toch bleef ik met dezelfde motivatie voor het team werken.

Volgende week breng ik mijn enthousiasme en mijn ervaring naar Force India, een jong team met een ‘oud hart’, net zoals Giancarlo Fisichella die nog talent te tonen heeft.

Giancarlo Fisichella.

By peter