Lewis Hamilton blijft geschiedenis schrijven. De McLaren-coureur is de eerste coureur ooit die het voor elkaar krijgt om drie Autosport Awards te winnen. De 22- jarige Brit werd niet alleen als Rookie of the year, maar ook tot beste Britse coureur en beste Internationale coureur van het jaar verkozen.

Hamilton, die in zijn debuutseizoen tweede werd, wordt nu bekroond met drie prestigieuze Autosport Awards. De McLaren-coureur, die de prijs van beste debutant overhandigd kreeg van zijn landgenoot en de wereldkampioen van 1997 Damon Hill, en de twee overige prijzen van Viviane Senna, de zuster van wijlen Ayrton Senna zei:

Ik kan alleen maar zeggen dat ik erg trots ben om hier te zijn en ik ben er trots op om het team van McLaren te mogen vertegenwoordigen. Het is een genot om voor hen te racen, het is een droom die werkelijkheid werd. Deze award wil ik dus opdragen aan het team.

Toen Hamilton de prijs van beste nieuwkomer en beste Internationale coureur overhandigd kreeg door Viviane Senna zei hij: Ik ben sprakeloos. Ayrton was zo belangrijk voor mij, ik keek altijd naar zijn video’s en dacht nooit dat ik iemand uit zijn dichte omgeving zou mogen ontmoeten.

Viviane Senna zei over Hamilton: Lewis doet me denken aan mijn broer. Hij heeft dezelfde rijstijl en is ook een goed mens. Dat zie je aan zijn gezicht en ogen.

Ook Hamilton’s team viel in de prijzen, de MP4-22 werd namelijk verkozen tot beste auto van 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *